piatok 28. septembra 2012

Viete načo sa používa Kokosový olej?

Dnes som si kúpila Kokosový olej a tu máte nejaké informácie o ňom. Už sa neskutočne teším keď ho budem používať lebo ta kokosová vôňa ♥ po dlhšej dobe určite napíšem recenziu a tu máte čomu má napomáhať. :) Dá sa využívať aj na varenie a pečenie ..samozrejme :)


Nespočetné množstvo využitia kokosového oleja pri výrobe prípravkov na starostlivosť o telo, vlasy, ale aj zuby hovorí asi sám za seba. Spomeňme len, že kokosový bio olej je ideálny ako pleťové či telové mlieko, pretože sa dobre vstrebáva, pomáha suchej a popraskanej pokožke a k tomu má aj veľmi peknú vôňu. Na masáž je priam ideálny. Kokosový olej často používajú pri thajskej či havajskej masáži. Pokožka totiž po ňom ostane hladká a pružná.
Pokojne môžete tento bio olej používať aj na dôkladné odlíčenie make-upu.


Nenahraditeľný je aj vo vlasovej kozmetike. Kokosový olej môžete použiť ako zábal na suché a lámavé vlasy. Keďže sa vsiakne, nezanechá mastný povlak, vlasy sa však budú dobre rozčesávať a tiež sa pomocou kokosového oleja lisovaného za studena zbavíte lupín. Priaznivé účinky kokosového prírodného oleja sú až neuveriteľné. Je totiž účinný aj ako balzam na popraskané pery v zime, ale aj na ochranu pred slnkom v lete. Taktiež ho odporúčame aj pánom, ktorí majú citlivú pleť narušenú holením.

Ďalším dôvodom, prečo si kokosový olej zaobstarať je aj jeho schopnosť bieliť zuby. Ak neveríte, vyskúšajte. Kokosový olej si naneste na prst a dve tri minúty čistite zuby. Oproti bieliacim zubný pastám, kokosový olej neobsahuje žiadne chemické prísady, ktoré môžu spôsobiť biele fľaky na zuboch. Kokosový olej je čisto prírodný, bez farbív či konzervačných látok a vaše zuby budú po pár týždňoch viditeľne belšie. Keďže má antibakteriálne účinky, pomôže aj ďasnám či zabráni tvorbe nepríjemných aftov v ústach.


9 komentárov:

  1. v dm moja :) bol tam pri značke alverde..cena 2.99..Alebo tak kukni pri BIO produktoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a ono to je tekutealebo take vazelinove lebo kedze je to v takom kelimku som zmatena,inak mam zmiesanu plet cize nic ale na vlasy by sa zislo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. páni, zní to pravdu zázračně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. my sme ho doma pouzivali, ale viac menej na varenie, raz alebo dvakrat som sa s nim snazila odlicit, ale pripominalo mi to vonu, ked sme s nim varili:D

    OdpovedaťOdstrániť